במקור, אכן קיים קינוח שנקרא וואפל בריסל (על שם בירת בלגיה), אבל אין קשר בינו לבין וופל בלגי. למען האמת, הוופל הבלגי לא קיים. אמנם, יש במטבח הבלגי מתכונים לוופלים חמימים וטעימים, אבל את השם נתנו לקינוח המיוחד הזה דווקא האמריקאים, שרצו להבדיל בין שתי תערובות שונות להכנת וופל, אחת אמריקאית ואחת שבאמת נוצרה בבלגיה.
מה שבאמת קרה, זה שבתערוכה העולמית שנערכה ב-1958 בבריסל, בירת בלגיה, הוצגה לרוכשים אמריקאים תערובת שהיתה ווריאציה על וופל בריסל. התערובת לא זכתה לפופולאריות גבוהה אלא לאחר מספר שנים כשהוצגה לאמריקאים שוב, בארה"ב. בגלל שהומצאה על ידי בלגי, זכתה המנה שמכינים ממנה לשם הפופלארי: וופל בלגי.
ההבדלים בין שני הוופלים הם במרכיבי ההתפחה שנכנסים לתערובת. במקור, וופל בריסל מותפח באמצעות שמרים אבל דווקא התערובת האמריקאית, המכונה וופל בלגי, מותפחת עם סודה לשתיה ולכן נחשבת גם לקלילה יותר ונעימה יותר לאכילה.
המתכון הקלאסי הוא כמובן וופל בלגי עם תותים וקצפת , כמו שהוגש באותה תערוכה ב-1958, אבל מאז כבר זכה המאפה המתוק למגוון תוספות כמו אבקת סוכר, קרם פטיסייטר, רוטב מייפל, רוטב שוקולד ושלל פירות. היום כבר מוסיפים לו גם גלידה ועוד דברים טובים ומיטב השפים ברחבי העולם המציאו מתכונים שונים שישדרגו מנות וופל בלגי ויהפכו אותם להפתעה קולינרית. אנחנו אומרים שכל עוד אוכלים אותו חם, הוא להיט.
עם השתכללות התנורים ומכונות האפיה למיניהן, קל ופשוט להכין וופל בלגי בכל אירוע. הוופל נאפה במהירות ומוכן מייד לאכילה, כשכל אורח יכול להוסיף לו את התוספות האהובות עליו ולהתפנק לו בקינוח מתוק, חמים, ריחני וטעים!
להזמנת בר וופל בלגי לאירוע הבא שלכם התקשרו או פנו אלינו במייל